Avoimen amk:n väylä


Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla voi erillishaussa hakeutua tutkinto-opiskelijaksi. Erillishakuja järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kun sinulla on haettavaan koulutukseen soveltuvia, avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettuja opintoja vähintään 55 opintopistettä tai yamk-opintoja 20 opintopistettä, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Hakuaika

Hakuaika on 16.5. - 27.5.2019 klo 15.00

Hakukohteet ja valintaperusteet

Hakukohteet avautuvat Opintopolkuun haun alkaessa.

AMK-tutkinnot
Energia- ja ympäristötekniikka, Konetekniikka, Rakennustekniikka, Talotekniikka, Metsätalous, Matkailu, Liiketalous, Liiketalous monimuoto, Tietojenkäsittely, Media, International Business.

Vaadittava opintopistemäärä: vähintään 55 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo: vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "Hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.


AMK-tutkinnot
Fysioterapia, Sairaanhoitaja, Sairaanhoitaja monimuoto, Sosionomi, Sosionomi monimuoto, Terveydenhoitaja.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 55 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00.

Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "Hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Voidaksesi tulla valituksi, sinulla tulee olla haettavan koulutuksen hyväksytty valintakoetulos. Voit käyttää kevään 2018 tai syksyn 2018 yhteishaun valintakoetulosta. Hakijapalvelut tarkistaa valintakoetuloksesi Opintopolusta. Jos sinulla ei ole hyväksyttyä koetulosta, kutsumme sinut valintakokeeseen. Saat kutsun valintakokeeseen sähköpostitse viikkoa ennen koetta. Valintakokeet järjestetään 28.5. - 7.6.2019.

YAMK-tutkinnot 
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen, Teknologiaosaamisen johtaminen, Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen, Uusiutuva energia.

Vaadittava opintopistemäärä vähintään 20 opintopistettä.
Vaadittava keskiarvo vähintään 2,00. Keskiarvoon lasketaan kaikki numerolla annetut arvosanat. Arvosanaa "Hyväksytty (H)" ei muunneta numeroksi keskiarvoa laskettaessa.

Vaadittava pohjakoulutus ja kolmen vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemusta voit laskea 31.7.2019 saakka. Työkokemukseksi hyväksytään myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa, hankittu työkokemus.Tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa. Tarkista, että tutkintosi on opistoasteen tutkinto. Näitä tutkintoja ei pääsääntöisesti ollut enää 2000-luvulla.

Jos hakijan äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, testataan hakijalta suomen kielen taito ennen opiskelijavalintaa.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Yhden opiskelupaikan säännös koskee yhteishakuja, erillishakuja (pois lukien siirtohaku) sekä yliopistojen jatkotutkintoihin johtavien koulutusten hakuja.  Lue lisää 

Hakeminen ja liitteet                                                                                                                                         

Täytä hakemus Opintopolussa. Haun tarvitsemat liitteet pyydetään hakulomakkeella. Hakulomakkeen tietoja voit muokata hakuaikana. Liitteitä voit ladata hakulomakkeelle 3.6.2019 saakka.                                                                                                                       

Mikäli sinulla ei ole 3.6.2019 mennessä vaadittavaa opintopistemäärää, voit kerryttää opintojasi 20.6.2019 saakka. Hakijapalvelut tarkistaa kertymäsi/20.6. Valinta on ehdollinen em. aikaan saakka.

Valinnan tulokset ja paikan vastaanotto

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille 14.6.2019 mennessä. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa 8.7.2019 klo 15.00 mennessä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ohjeet löydät Opintopolusta.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-amk
Hakijapalvelut
Tikkarinne 8, 80200 Joensuu

050 4088 429, 050 3611 871