Karelia-ammattikorkeakouluun 4328 hakijaa kevään yhteishaussa

 

Karelia-ammattikorkeakouluun haki yhteensä 4328 hakijaa tänään päättyneessä korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Karelia-ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen valitsi 1436 hakijaa. Fysioterapeutti-, sosionomi- sekä tradenomikoulutukset kiinnostivat hakijoita tänä vuonna eniten.

Liiketalouden monimuoto –koulutuksen opiskelijavalintatapana on ensimmäistä kertaa tradenomitutkintoon kuuluva valintakurssi, jonka perusteella opiskelijavalinta tehdään. Uusien valintatapojen kehittäminen näkyy myös ikäosaamisen kehittämisen ja johtamisen YAMK-koulutuksen hakijamäärässä positiivisesti. Valintakoe on ensimmäistä kertaa sähköinen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Todistusvalinta laajenee kevään 2019 haussa, mikä tarkoittaa sitä, että ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat voivat tulla valituksi suoraan koulutukseen koulumenestyksen perusteella. Todistusvalinta on käytössä energia- ja ympäristötekniikan, konetekniikan, rakennustekniikan, talotekniikan, matkailun sekä liiketalouden päivätoteutuksen koulutuksissa.

Karelia-ammattikorkeakoulussa oli 3.4.2019 päättyneessä kevään yhteishaussa 22 päivä- tai monimuotototeutuksena toteutettavaa koulutusta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia oli viisi. Koulutuksiin järjestetään valintakokeet touko-kesäkuun vaihteessa ja opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019. Opinnot alkavat elokuussa 2019.