Ikäosaamisen polkuopinnoissa opiskelen tutkinto-opiskelijoiden kanssa yhdessä

 

Nelli Pitkänen, fysioterapeutti (AMK)
Kuopion kaupunki


Olen 28-vuotias fysioterapeutti Kuopiosta. Valmistuin Savonia-ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2010. Opiskelun loppuvaiheessa ja muutaman kuukauden valmistumiseni jälkeen työskentelin henkilökohtaisena avustajana. Maaliskuusta 2011 lähtien olen työskennellyt fysioterapeuttina Kuopion kaupungilla. Ensimmäiset 2 vuotta työskentelin kuntoutuspalveluiden avovastaanotolla ja vuoden 2013 kesäkuusta lähtien olen työskennellyt terveyskeskussairaalan kuntoutusosastolla fysioterapeuttina. Tällä hetkellä asiakaskuntaa on pääasiassa ortopedis-traumatologiset kuntoutujat. Viihdyn hyvin työssäni monipuolisten kuntoutusasiakkaiden parissa.

Kiinnostuin Karelian tarjoamista Ikäosaamisen tutkintoopinnoista huomattuani ilmoituksen Fysioterapia-lehdessä. Valintakoepäivänä olin kuitenkin ulkomailla, joten en päässyt osallistumaan valintakokeeseen. Huomasin kuitenkin Karelian nettisivuilta, että kaksi 5 opintopisteen opintojaksoa voi kuitenkin suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa ja ajattelin ilmoittautua niille. Kuitenkin onnekseni yliopettaja Tuula Kukkonen ehdotti minulle mahdollisuutta hakeutua polkuopiskelijaksi.

Polkuopinnoissa on ollut parasta, kun on voinut opiskella kuten tutkinto-opiskelijat ja se, että niiden avulla pääsee hakeutumaan tutkinto-opiskelijaksi. Olen saanut suorittaa kaikki opintojaksot kuten Ikäosaamisen YAMK:n tutkinto-opiskelijat. Pääsin mukaan koulutuksen järjestämälle opintomatkallekin tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opiskelu ei siis eroa millään tavalla tutkinto-opiskelusta.

Haluan suorittaa ikäosaamisen YAMK-tutkinnon kokonaisuudessaan. Minua kiinnostaa opetus- ja ohjaustyö ja olenkin ajatellut opiskella pedagogiset opinnot jatkossa. Olen kiinnostunut myös kehittämistyöstä ja olen kiinnostunut työskentelemään myös erilaisissa hankkeissa ja projekteissa nimenomaan ikäihmisiin liittyen. Pidän työskentelystä ikäihmisten kanssa ja olen kiinnostunut kehittämään palveluja- ja tuotteita ikäihmisten toimintakyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseksi sekä kehittämään ratkaisuja esteettömien elinympäristöjen luomiseksi.

Mielestäni on erittäin hyvä, että polkuopintomahdollisuus on olemassa, sillä se antaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon tähtäävästi. Polkuopinnot antavat toisen mahdollisuuden, jos valintakoeaika on mennyt jostakin syystä ohi.