Terveydenhoitajaopinnoista ihmisläheisiin työtehtäviin

Reetta Hyttinen
Terveydenhoitajaopiskelija

Reetta 3 72 624x936

Olen kotoisin Pohjois-Savosta Sonkajärveltä, mutta Joensuuhun olen muuttanut jo 2016. Olen kotiutunut Joensuuhun todella hyvin, kaupunki tuntuu juuri sopivan kokoiselta pienen maalaiskunnan jälkeen ja kaikki palvelut ovat täällä helposti saatavilla. Kuljenkin lähes aina polkupyörällä paikasta toiseen! Vapaa-ajallani nautin liikunnasta, koiran kanssa puuhailusta sekä ystävien näkemisestä. Pidemmillä vapailla matkustan kuitenkin usein kotikotiin maalle, mikä on ihanaa vastapainoa Joensuun ruutukaavalla asumiselle. Opintojen ohessa olen lähtenyt mukaan monenlaisiin toimiin, kuten ensimmäisenä opiskeluvuonna VIP-toimintaan ja nyt toisena tutorointiin, liikuntatutorointiin sekä promotiimiin. Arjestani ei tosiaan toimintaa puutu, mutta onneksi olen myös vähän kotihiiri ja tykkään rentoutua kotona arjen kiireiden keskellä.

Muutin Joensuuhun alun perin opiskelemaan aikuiskasvatustiedettä, mutta muutaman vuoden opintojen jälkeen huomasin, että ala ei tuntunut täysin omalta. Lukiossa olin haaveillut psykologin ammatista ja halu työskennellä ihmisten kanssa sekä auttaa heitä on aina ollut vahva. Aikuiskasvatustieteen alalta en kokenut pääseväni työllistymään ihmisläheisiin työtehtäviin, joten aloin kaivata jotain käytännön- ja ihmisläheisempää. Päädyin hakemaan terveydenhoitajaopintoihin Karelia-ammattikorkeakouluun, sillä elämäni oli jo vahvasti Joensuussa. Päätin, etten hae kuin kerran ja onnekseni pääsin sisään ensimmäisellä yrittämälläni vaikken enää ensikertalainen ollutkaan! Itselleni opiskelupaikka Kareliassa oli unelmien täyttymys, sillä en halunnut opiskelemaan mitään muuta enkä minnekään muualle.

Arkeni ei terveydenhoitajaopintojen alkamisen myötä erityisesti muuttunut, sillä korkeakouluopinnot olivat jo tuttuja. Kareliassa kuitenkin nopeasti mukaan astuivat käytännön harjoitukset sekä suurempi lähiopetuksen määrä verrattuna yliopisto-opintoihini. Terveydenhoitajaopinnot kestävät neljä vuotta, joista ensimmäiset kolme vuotta opiskelemme samat opinnot kuin sairaanhoitajat. Tämän ansiosta saamme myös sairaanhoitajan pätevyyden. Tähän mennessä olen suorittanut yhden harjoittelun ikäihmisten parissa ja tällä hetkellä olen sisätautikirurgisessa harjoittelussa keskussairaalalla. Tämän hetkiseen harjoitteluuni sisältyi kahden viikon jakso päiväkirurgialla sekä nyt meneillään oleva seitsemän viikon jakso sisätautiosastolla. Joka päivä huomaan oppivani uutta sekä pystyväni yhdistämään aiempaa paremmin teoriaa käytäntöön.

Koen, että hoitotyön opetus Kareliassa on hyvää ja valmistaa meitä harjoitteluihin, joissa suurin oppiminen lopulta tapahtuu. Terveydenhoitajaksi opiskeleminen tuntuu minulle omalta enkä ole katunut hetkeäkään päätöstäni vaihtaa alaa!

Lue lisää terveydenhoitajaopinnoista>>