Välivuoden jälkeen fysioterapeuttiopintoihin

Jutta Pukkila
Fysioterapeuttiopiskelija

jutta pukkila 2 netti


Olen 22-vuotias fysioterapeuttiopiskelija ja tällä hetkellä opinnot ovat suurin piirtein puolessa välissä. Kareliaan olen lähtenyt opiskelemaan Etelä-Pohjanmaalta, Alahärmästä.

Joensuu ja ylipäätään Pohjois-Karjala oli minulle hyppy tuntemattomaan, sillä en etukäteen tiennyt Joensuusta juuri mitään. Minulle ei ollut itsestäänselvyys, että hakisin opiskelemaan Kareliaan, mutta ala oli lähes selvä heti lukion jälkeen. Pientä arpomista oli jalkaterapeutin ja fysioterapeutin koulutuksien välillä, mutta lopulta alaksi valikoitui fysioterapia.

Ensimmäisellä hakukerralla jäin ilman opiskelupaikkaa. Jotain tekemistä oli kuitenkin kehiteltävä edessä olevalle välivuodelle, mutta mitä? Tavoite oli edelleen päästä opiskelemaan fysioterapeutiksi, joten itsestä luonnolliselta valinnalta tuntui hakeutua opiskelemaan koulutetuksi hierojaksi/ urheiluhierojaksi. Vuosi hierojaopintojen parissa vain lisäsi intoa hakea opiskelemaan fysioterapeutiksi. Minun kohdallani sanonta: ”kolmas kerta toden sanoo”, oli aika osuva opiskelupaikkaa hakiessani. Opiskelupaikka irtosi siis vasta kolmannella hakukerralla, eli ei kannattanut luovuttaa, vaikka heti ei onnistanutkaan sen opiskelupaikan suhteen.

Karelia on yksi harvoista ammattikorkeakouluista, joissa fysioterapeutin koulutus alkaa keväällä ja syksyllä. Syksyn haussa oli melko vähän vaihtoetoja mihin hakea opiskelemaan, joten valitsin hakukohteiksi sitten sellaiset, jotka kuulostivat sillä hetkellä parhailta.

Valintakokeen kävin tekemässä Joensuussa, ja sen jälkeen olin varma, että haluan opiskelemaan nimenomaan Kareliaan. Minulle jäi kokonaisuudesta hyvä fiilis koulutuksesta ja Kareliasta. Valintakoepäivänä saatu kuva piti hyvin paikkansa, ja olen tykännyt sekä Kareliasta, että Joensuusta opiskelukaupunkina. Vaikka Joensuu onkin kaukana kotipaikkakunnaltani, olen kotiutunut tänne hyvin.

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta lopputulos voi siitä huolimatta olla hyvä, ellei jopa parempi. Ainakin omalla kohdallani, pienet mutkat matkassa olivat vain hyvä juttu, sillä Joensuu ja Karelia ovat osoittautuneet minulle sopivaksi opiskelupaikaksi kaikista hakuprosessin vaihtoehdoista.

Lue lisää fysioterapeuttiopinnoista>>