Valo- ja videokuvaus on minun juttuni

Marjukka Lehtomäki
Medianomiopiskelija

Marjukka Promotiimi 624x936

Olen 27 -vuotias medianomiopiskelija ja opiskelen nyt toista vuotta. Muutin Savosta Joensuuhun tammikuussa 2019 ja olen tykännyt Joensuusta kovasti. Tämä on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa pystyy kävelemään ja pyöräilemään paikasta toiseen ja kaikki ovat lähietäisyydellä. Täällä on myös paljon luontoa ja kulttuuria, jotka ovat itselle tärkeitä asioita vapaa-aikanani.

Opiskeluhistoriani alkaa vuodesta 2008, kun pääsin opiskelemaan media-assistentiksi. Valo- ja videokuvaus on se minun juttuni ja oli mahtavaa päästä opiskelemaan niitä asioita, joita tykkäsin tehdä myös vapaa-ajalla. Kun valmistuin, jatkoin opintojani ammattikorkeakouluun Mikkeliin, jossa minusta tuli kulttuurituottaja. Pidin erittäin paljon myös tuottajan töistä, mutta huomasin muutaman vuoden jälkeen valmistumisesta, että en kuitenkaan tee töitä, joita haluaisin. Kaipasin mediaopintoja ja halusin tehdä töitä median parissa.

Jouduin ison päätöksen eteen, sillä olin jo palkkatyössä ja meillä oli puolisoni kanssa ihana koti ja oma kesämökki. Opiskelemaan lähtö tarkoitti sitä, että tulot tulisivat putoamaan, mutta menot, kuten lainat ja muut eivät. Lopulta pitkän harkinnan jälkeen päätimme pakata elämämme Savosta ja suuntasimme uuteen kotiin Joensuuhun. Vaikka taloudellisesti opiskeluelämä  on välillä haastavaa, koen silti tehneeni oikean ratkaisun. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että saan tehdä sellaista työtä, mistä nautin.

Rohkaisen kaikkia siis tavoittelemaan omia unelmiaan. Itse uskaltauduin irtautua palkkatyöstä ja kotikaupungistani perheen ja ystävien luota ja lähteä tavoittelemaan unelmaani uuteen kaupunkiin. Muutto Joensuuhun avasi minulle niitä ovia, joita olin jo vuosia pohtinut.

Ole siis rohkea ja uskalla tavoitella niitä unelmia, joiden suorittaminen saattaisikin pelottaa, sillä lopulta kyseessä olet sinä ja sinun tulevaisuutesi. Jokainen meistä haluaa töiden olevan se paikka, johon on mahtavaa herätä joka aamu ja josta ei meinaisi irtautua millään työpäivän jälkeenkään.

Lue lisää media-alan koulutuksesta>>