Käytännönläheinen opiskelu on parasta media-alan opinnoissa

Oskari Nevalainen
Medianomiopiskelija

oskari opiskelijatarina

Ammattikoulusta ICT-asentajaksi valmistuneena poistuin tutuista ammattikoulun pääovista ylpeänä todistus kourassa. Vannoin itselleni, että eiköhän koulut ole nyt käyty. Toisin kävi.

Omien ideoiden toteuttaminen ja luova työ on aina kiinnostanut ja aloinkin valmistuttua ymmärtää, mitä todella haluan tulevaisuudessa tehdä. Elokuvat ovat aina kiinnostaneet, etenkin niiden tekeminen. Vietin tuhottomasti aikaa katsellessani Behind the Scenes -videoita eri elokuvista ja halusin kovasti päästä niitä myös itse tekemään.

Itseni yllättäneenä hainkin Karelia-ammattikorkeakouluun ja vain ainoastaan yhtä tutkintoa. Olin niin varma, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, että en edes ehtinyt miettiä muita koulutusvaihtoehtoja. Valintakoepäivästä suoriuduin hyvillä mielin, ja kesäkuun lopussa sähköpostiviesti saikin hymyn korviin.

Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta, ja voin vain ihmetellä, että mitä kaikkea on tullutkaan koettua. Olemme vuosikurssini kanssa päässeet tekemään lukuisia projektiopintoja ja yritysyhteistöitä. Kesälläkään ei tarvitse välttämättä istua tyhjän panttina, vaan hommia riittää Ilosaarirockin mediaosastolla. Antoisinta on ollut juuri projektiopinnot, joissa pääsemme toteuttamaan omia ideoitamme työryhmän kanssa, ja koko produktio hoidetaan itse alusta asti loppuun. Lopputuloksina on mm. syntynyt introja, aftermovieita ja animaatioita.

Yksi mieleenpainuvimmista opintojaksoista oli, kun teimme sosiaaliseen mediaan sisältöjä, jotka saimme ideoida, suunnitella ja tehdä täysin itse. Opintojaksosta sai mielestäni erittäin hyvän kuvan työelämästä, sillä ryhmästämme valittiin kullekin produktiolle aina tuottaja ja työryhmä. Kurssin aikana oppi työskentelemään useiden eri persoonien kanssa ja projektien aikana pystyi kokeilemaan erilaisia työtehtäviä.

Joensuu opiskelijakaupunkina on varsin hyvä. Lukuisat kaupat ja kahvila tarjoavat opiskelijoille tiloja, joissa tehdä tehtäviä, unohtamatta hyviä tarjouksia! Myös opiskelijakuntatoiminta on täällä myös erittäin aktiivista. Pitkin vuotta järjestetään rastitapahtumia ympäri kaupunkia ja muita poikkitieteellisiä tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan toisten alojen opiskelijoihin.

Karelia-ammattikorkeakoulua voi kyllä ilomielin suositella opiskelijapaikaksi. Se on murtanut jyrkät mielipiteeni siitä, että en varmasti tule opiskelemaan enää ja kuinka ollakkaan, hakiessani tänne tein varmasti elämäni yhden parhaimmista päätöksistä. Medianomiksi kannattaa ehdottomasti hakea, mikäli vähänkin media, luovuus tai viestintä kiinnostaa. Käytännönläheinen opiskelu ja projektityöskentely ovat mielestäni kyllä tämän koulutuksen ehdottomia vahvuuksia.

Haluan luoda viihdettä ja unohtumattomia kokemuksia ihmisille. Tavoitteeni tulevaisuuden varalle on se, että haluaisin toimia itsenäisenä yrittäjänä ja myöhemmin laajentaa toimintaa. Isona unelmana olisi myös nähdä valkokankaalla teos, jota on ollut itse tekemässä.

Lue lisää media-alan koulutuksesta>>