Sairaanhoitajaksi opiskelu on yhteisöllistä

Eveliina Tikkanen
sairaanhoitajaopiskelija

 eveliina kuva kasitelty web

Olen 20-vuotias sairaanhoitajaopiskelija ja opiskelen parhaillaan ensimmäistä vuotta Kareliassa. Olen alun perin kotoisin Pieksämäeltä ja harrastuksiini on aina kuuluvat musiikki, tanssi sekä liikunta.

Tiesin jo lukiota käydessäni, että haluan hakeutua hoito-alalle sekä myös sen että ammattikorkeakouluopiskelu voisi olla minun juttuni. Olen aina ollut enemmän käytännön oppija, eikä esimerkiksi lukioon meno ollut minulle aivan itsestään selvää. Tosin lukion aikana pohdin välillä myös esimerkiksi historian tai psykologian opiskelua yliopistossa, mutta ne eivät tuntuneet yhtään niin omilta ja kutsuvilta kuin hoitajan ammatti. Kiinnostus tätä alaa kohtaan heräsi minulla siis varhain ja osin myös lähipiiristäni löytyneiden alan asiantuntijoiden avulla.

Lukion toisella luokalla päätin kuitenkin toteuttaa myös pitkäaikaisen unelmani ja hain naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Tämä tarkoitti niin sanottua välivuotta ylioppilastutkinnon jälkeen. Armeijavuoteni paremmalla puolella aloin miettiä uudelleen hakemista, jota olin jo kokeillut ylioppilasvuotenani. Pelkäsin hieman, jaksanko hakea ollenkaan tai onko minulla mitään mahdollisuutta erilaisen vuoteni takia. Vahvuutenani oli kuitenkin se, että koska en ollut ensikertalainen osasin jo valmistautua paremmin ja sain tukea inttikavereiltani sekä tietenkin kotoa. Pääsin esivalintakokeesta läpi ja pääsykokeen teko paikkakunnakseni valikoitui mikäpä muukaan kuin Joensuu.

Ensisijaisesti minua on aina kiinnostanut akuuttihoitotyö ja ensihoito, joten ensimmäiset hakukohteeni olivat ensihoidon koulutusohjelmiin muihin kaupunkeihin kuin Joensuuhun. Ovet näihin eivät avautuneet, mutta ensimmäiseen vaihtoehtooni sairaanhoitajakoulutuksista tärppäsi!

Opiskelupaikka Joensuusta oli minulle erittäin mukava yllätys ja kaupunki oli jo jokseenkin tuttu minulle. Kesäkuun valintakokeissa tutustuin muutamiin muihin hakijoihin ja muutamat heistä, jotka pääsivät myös Kareliaan opiskelemaan, ovat edelleen hyviä ystäviäni.

Opintoja minulla on takana nyt noin 7 kuukautta ja ensimmäinen Karelian ulkopuolinen harjoittelu häämöttää edessä. Ensimmäinen lukuvuosi on ollut ennen kaikkea työntäyteinen, innostava ja monipuolinen. Olen päässyt tekemään mitä erilaisempia asioita ja hyödyntämään omaa osaamistani. Olen saanut lukuisia uusia ystäviä ja painotankin, että opiskelu Kareliassa on hyvin yhteisöllistä. Yhteisöllisyys näkyy mielestäni täällä vahvasti ja esimerkiksi siksi Joensuu todella on opiskelijakaupunki.

Olen oppinut ja saanut opiskelulta paljon. En malta odottaa mitä kaikkea tulevat vuodet tuovat tullessaan.

Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta>>