Fysioterapia on ihmisläheistä työtä

Sanna Neuvonen, fysioterapeuttiopiskelija

sanna neuvonen

 

Moikka, mie oon Sanna ja opiskelen Karelia-ammattikorkeakoulussa fysioterapian koulutusohjelmassa. Aloitin opinnot syksyllä 2015 ja tavoitteena olisi valmistua keväällä 2018 eli noin puoli vuotta tavoiteaikaa aiemmin.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisläheisestä työstä ja fysioterapeutin ammatti kiinnosti minua jo lukiossa, mutta lähdin silloin kuitenkin opiskelemaan toiselle ihmisläheiselle alalle. Myös oman urheilu-urani aikana olen tullut entistä kiinnostuneemmaksi ihmisen kehon toiminnasta. Olen aiemmalta koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja sekä yhteisöpedagogi (AMK). Koska työllisyystilanne ei kummallakaan alalla ole tällä hetkellä kaikista suotuisin, hain opiskelemaan fysioterapiaa. Karelia ja Joensuu olivat luonnollinen valinta, sillä asuin valmiiksi Joensuussa.

Fysioterapeutin opinnoissa pidän eniten käytännönläheisyydestä, eli todella paljon pääsee tekemään itse. Ensimmäisenä vuonna opiskeltiin muun muassa ihmisen fysiologiaa ja anatomiaa, ja ohjattiin niin ikääntyville vesijumppaa kuin päiväkotilapsille liikuntaa erilaisten teemojen kautta. Pääsimme myös tutustumaan jonkin verran erilaisiin testauksiin, mikä minua erityisesti kiinnostaa ja jonka parissa haluaisin työskennellä mahdollisesti myös tulevaisuudessa. Ensimmäinen varsinainen harjoittelumme suoritetaan vasta kolmannen lukukauden päätteeksi, mutta meillä on ollut asiakkaita koko opintojen ajan, mitä pidän todella hyvänä asiana. Asiakkaiden kanssa pääsee harjoittelemaan opittuja taitoja myös muiden kuin omien opintoryhmäläisten kanssa.

Fysioterapeuttiopiskelijoilla on Kareliassa hyvä yhteishenki ja olemme tekemisissä myös muiden vuosikurssien opiskelijoiden kanssa. Vanhemmilta opiskelijoilta on pystynyt kysymään neuvoa esimerkiksi harjoittelupaikkojen suhteen. Meillä on myös erilaisia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan muihin opiskelijoihin niin omalta alalta kuin muiltakin aloilta ja muistakin korkeakouluista. Joensuu on opiskelijakaupunki, jossa on paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, joten jokaiselle varmasti löytyy jotakin mieleistä tekemistä. Itse urheilen aktiivisesti, joten Sykettä-liikuntapalvelut ovat tosi iso plussa ja opiskelijan kukkarolle edullinen vaihtoehto.

Tervetuloa opiskelemaan fysioterapiaa Joensuuhun!

 

Tutustu fysioterapeuttikoulutukseen >