Koukussa koodaamiseen

Hanne Keskisalo
Tietojenkäsittelyn opiskelija

hanne fb mainos

Olen toisen vuoden opiskelija, mutta tarkoitukseni on valmistua nopeasti. Tällä hetkellä olen noin puoli vuotta edellä varsinaisesta aikataulusta. Kiitos kuuluu meidän Sanna-opolle, jonka avulla olen saanut räätälöityä oman henkilökohtaisen opintosuunnitelmani. Olen valinnut suuntautumisekseni ICT-polun.

Ennen opintojani tein töitä muun muassa pankin puhelinpalvelussa ja toimistotyöntekijänä. Kareliaan hakeuduin, koska tietojenkäsittelyn AMK-tutkinnon voi suorittaa kokonaan etänä kahta lähipäivää lukuunottamatta. Tänäänkin olen ehtinyt jo osallistua kahdelle eri luennolle kotoa käsin! Opinnoissa voi suuntautua joko pelikehitykseen, digitaaliseen liiketoimintaan tai ICT-polulle. Näistä valitsin ICT-polun, koska tykkään koodaamisesta ja uskon, että täällä hankituille taidoille on kysyntää työelämässä. 

Kursseilla mm. toteutamme web-sovelluksia eri ohjelmointikielillä ja –teknologioilla. Toki löytyy myös teoreettisempia kursseja. Projektiopintojen avulla harjoittelemme näitä asioita käytännössä. Mielestäni ICT-polun opinnot sopivat kaikille sukupuolesta riippumatta. Etuna pidän myös sitä, että opintoja voi myöhemmin jatkaa yliopistossa, mikäli niin haluaa.

Kareliaan tullessa ei tarvitse olla kokemusta koodaamisesta, sillä opinnot lähtevät ihan alkeista. Toisaalta, jos koodaamiskokemusta jo on, voi osan opinnoista suorittaa näyttötehtäviä tekemällä tai suoraan lukemalla hyväksi aikaisempaa osaamista.

Tulevaisuudessa haluan päästä oman alani töihin, ja tälläkin hetkellä suoritan opintoihin kuuluvaa harjoittelua Fluent Progressilla. Siellä teen Frontend -kehittäjän hommia, eli selainohjelmointia. Nyt pinnalla olevat ohjelmistorobotiikka ja tekoäly kiinnostavat myös, mutta kaikki aikanaan. Luotan siihen, että alan osaajille löytyy aina töitä. 

ICT-alan opintoja harkitseville haluan suositella verkosta löytyviä maksuttomia verkkokursseja jos olet epävarma, onko koodaaminen se oma juttu. Voit yllättää itsesi ja huomata, että koodaamiseenkin voi jäädä koukkuun.

Tutustu tietojenkäsittelyn koulutukseen>>